En dødsannonse tekst, også kalt nekrolog, er en flott måte å forevige livet til en du er glad i. Men noen ganger er det vanskelig å finne de riktige ordene og uttrykkene å bruke om dem, slik at deres personlighet og liv skinner gjennom. Her er noen tips om hvordan du lager en minneverdig nekrologtekst.

Skriv om livet deres

Å begynne å skrive en dødsannonse tekst kan være skremmende. Da kan det være behjelpende å få rådet om å bare skrivet om livet deres. Det trenger ikke være vanskelig. Bare ta et ark eller sett deg framfor PCen og skriv det du husker om den avdøde. Hvor vokste de opp? Hvordan var livet deres med venner og familie? Hvilke egenskaper og personlighetstrekk hadde de? Når du skriver om livet deres kan du ta med alt du kommer på mellom himmel og jord. 

Få med litt humor

Når du skal lese opp en dødsannonse tekst for familie, venner, og andre folk som kjente til den avdøde, så sømmer deg seg ikke å ramse opp alle de ulike måtene det går an å uttale hvor forferdelig det er at denne personen gikk bort. Det vil være bra for både deg og de andre å få med litt humor i nekrologen. Hadde personen en spesiell måte å reagere i visse situasjoner som alltid bragte frem latter hos de andre? Var de med på en merkverdig hendelse? Eller var det noe morsomt med måten de forholdt seg til andre på? Alle vil takke deg for å gjøre dødsannonse teksten litt lystbetont til tider, samtidig som at du balanserer det med den triste sannheten om at denne personen er borte fra livene til alle som sitter i salen og lytter til deg prate om den avdøde.  

Snakk om deres bidrag til samfunnet og kulturen

Kommer du på noe som denne personen virkelig brant for, og en positiv måte de påvirket samfunnet rundt seg? Det kan være alt fra å ha startet en ungdomsforening, til å ha hatt en vane av å hilse på personer som vanligvis blir ignorert av andre. 

En person sitt bidrag til samfunnet handler ikke bare om hva de utrettet i løpet av livet, men også om hvordan de påvirket andre på en eller annen måte etter at de døde.

Skriv de siste avsnittene og reflekter over livet deres og hva de betydde for deg og deres nærmeste

En av de vakreste og mest rørende måtene du kan avslutte utlesningen av din dødsannonse tekst som du har skrevet, er å reflektere over livet til den avdøde, og hva de betydde for deg og andre som stod dem nært. Hva satte du spesielt stor pris på ved dem? Er det noe du tok litt for gitt når de var tilstede, som du i etterkant har oppdaget at du savner eller verdsetter i dem? Få med noen slike beskrivelser. 

Nå som du har fått verktøyene for å skrive en god dødsannonse tekst er det ingenting annet å gjøre enn å bare begynne.